HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!
cijene metala

Partner izložbe NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

Autor hyper / Objavljeno na dan: 04.10.2017.
Partner izložbe NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

Partneri smo multimedijalne izložbe u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara, pod nazivom NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE. Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović tako ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine. Izložba će trajati od 25.11.2017. do 20.3.2018.


Zajedničkom suradnjom partnera i sponzora te vrhunskom prezentacijom biti će produkcijska i umjetnička senzacija u regiji i Europi.

Ovaj doživljajni futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije.

 

helenaHelena Bulaja Madunić je umjetnica, redateljica i producentica. Vodeća je hrvatska stručnjakinja za krosmediju i multimediju s 22-godišnjim iskustvom rada na međunarodnim pionirskim projektima nelinearnog pripovijedanja kroz svoje producentsko-izdavačke tvrtke, „Moje čarobne misli“ i „Bulaja naklada“. Prva je redateljica i producentica u Hrvatskoj koja je dobila potporu Europske agencije za poticanje filmskog stvaralaštva za animirani i dokumentarni film. Njezin je rad recenziran u publikacijama o najnovijim pristupima animiranom filmu i interaktivnom pripovijedanju te predstavljen i nagrađivan na preko 100 međunarodnih festivala, marketa i sajmova animiranog i dokumentarnog filma, multimedije i dječjeg izdavaštva na svim kontinentima.
 
''Na ovoj izložbi odvest ćemo vas na mistično putovanje bez početka i kraja kroz Tesline ideje, vizije, inspiraciju i filozofska promišljanja koja su temelj međunarodnom multimedijalnom djelu ′Mehaničke Figure – Inspirirani Teslom′, koje čini okosnicu postava i na kojem radim već 11 godina. U brojnim međunarodnim suradnjama s akademskim, kulturnim, filmskim, umjetničkim, znanstvenim i inženjerskim platformama, aktivno promoviram filozofski aspekt Teslina vizionarskog pristupa stvaralaštvu, u kojem je Teslina inspiriranost objektivnom umjetnošću ključna i u njegovu specifičnom pristupu inženjerstvu i znanstvenom radu, koja u sebi nose odgovore na ključne probleme suvremenog društva. Glavna poruka i cilj izložbe su prije svega prenošenje Tesline energije stvaranja, ponajprije mladim generacijama. Želja mi je prostor Meštrovićeva paviljona oslikati digitalnim i interaktivnim freskama, te stvoriti dojam uronjenosti u Teslin san, koristeći najnovija tehnološka dostignuća video i svjetlosnog dizajna u kreiranju multidimenzionalnog putovanja kroz najvažnije ′stanice′ Teslina života u kontekstu razvoja filmske industrije i industrije zabave, a sve kako bih ostvarila zadnju Teslinu želju, kojom je izrazio nadu da će netko u skoroj budućnosti konačno izumiti projektor iz glave, te na taj način otvoriti i znanstveno poglavlje potpuno novog poimanja čovjeka kao bića uronjenog u kozmičku svijest.“

 

 
Više o izložbi saznajte ovdje.

TOP
Ne prikazuj više!